Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

ΑΥΤΕΣ οι πόλεις φοβούνται τρομοκρατικό χτύπημα την Πρωτοχρονιά!

ΑΥΤΕΣ οι πόλεις φοβούνται τρομοκρατικό χτύπημα την Πρωτοχρονιά!
Παρά τις προσπάθειες των αρχών της Νέας Υόρκης να καθησυχάσουν τους πολίτες υποστηρίζοντας ότι η Times Square είναι το ασφαλέστερο μέρος για να γιορτάσει κανείς την Πρωτοχρονιά, οι αστυνομικές αρχές…

Όπως μεταδίδει το αμερικανικό δίκτυο CNN ενισχύονται τα μέτρα ασφαλείας σε σημεία της Νέας Υόρκης που θα διεξαχθούν εορτασμοί για την Πρωτοχρονιά, ανάμεσα στα οποία και η Times Square.

Το CNN επισημαίνει πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, πριν αναχωρήσει με την οικογένειά του για τη Χαβάη ενημερώθηκε από υψηλόβαθμα στελέχη του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών (FBI) για απειλές «πιθανών τρομοκρατικών ενεργειών» στην Αμερική μέχρι την Πρωτοχρονιά.

Οι ειδικοί ερευνητές εκτιμούν πως μέσα στους στόχους των τρομοκρατών συγκαταλέγονται η Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες και η Ουάσινγκτον, τονίζοντας βέβαια πως οι απειλές προέρχονται από το εξωτερικό και δεν έχουν επιβεβαιωθεί, ενώ βασίζονται μόνο σε μία πηγή.

Εντούτοις, μετά το μακελειό στο Παρίσι και έπειτα από τις επιθέσεις στο Σαν Μπερναρντίνο και σε άλλες περιοχές των ΗΠΑ, το FBI ενισχύει με ενόπλους σημεία-κλειδιά που θα μπορούσαν να βρίσκονται στο στόχαστρο των τζιχαντιστών.

Δεν είναι τυχαίο ότι δόθηκε εντολή να αναπτυχθούν περίπου 6.000 αστυνομικοί στην
Times Square για τους εορτασμούς της Πρωτοχρονιάς. Παράλληλα, στο Λος Άντζελες ανησυχία προκαλεί στις αστυνομικές αρχές η διεξαγωγή του ποδοσφαιρικού παιχνιδιού στο Στάδιο Ρόουζ Μπόουλ.

Όλα αυτά, ενώ πολλές είναι οι ευρωπαϊκές πόλεις που βρίσκονται σε επιφυλακή υπό το φόβο τρομοκρατικής επίθεσης.



from ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - toxwni.gr http://ift.tt/1PxqPql
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου