Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

Οι «προφητείες» του Μ. Γκέιτς για τους απόντες -παρόντες που επιβεβαιώθηκαν

Οι «προφητείες» του Μ. Γκέιτς για τους απόντες -παρόντες που επιβεβαιώθηκαν
Τον Μάιο του 2005, ο CEO της Microsoft Μπιλ Γκέιτς κυκλοφόρησε ένα εγχειρίδιο προς τους εργαζόμενους της εταιρίας του με τίτλο «Ο Νέος Κόσμος της Εργασίας».

Όπως αναφέρει το Business Insider, σε αυτό, ο Γκέιτς ανέφερε τις προβλέψεις του για το πως θα άλλαζε ο κόσμος της εργασίας τα επόμενα δέκα χρόνια.

Όπως ήταν επόμενο δεν έπεσε σε όλα μέσα. Ωστόσο 5 από τις προβλέψεις του επιβεβαιώθηκαν περίτρανα:

1. To λογισμικό θα μας κάνει πιο παραγωγικούς

«Τα νέα λογισμικά θα μαθαίνουν από τον τρόπο με τον οποίο δουλεύετε, θα καταλαβαίνουν τις ανάγκες σας και θα σας βοηθούν να βάζετε προτεραιότητες», ανέφερε τότε ο Γκέιτς.

2. Τα συστήματα επικοινωνίας

Τα περισσότερα από τα πράγματα που κάνουμε στην εργασία θα αποθηκεύονται online και θα είναι προσβάσιμα όποτε και όποιον τρόπο τα χρειαστούμε.

3. Οι εργασιακοί χώροι θα βασίζονται στη συνεργασία

«Την επόμενη δεκαετία, οι κοινοί εργασιακοί χώροι θα γίνουν πιο στιβαροί, με πιο πλούσια εργαλεία και συνδέσεις ανάμεσα στους ανθρώπους» σημείωνε το 2005 ο Γκέιτς.

4. Τα χαρτιά θα αντικατασταθούν από ηλεκτρονικά έγγραφα

Τα ηλεκτρονικά έγγραφα έχουν πράγματι σχεδόν αντικαταστήσει το παραδοσιακό χαρτί, όπως ακριβώς είχε προβλέψει ο Μπιλ Γκέιτς.

5. Οι άνθρωποι (και οι πληροφορίες) θα μπορούν να είναι παρόντες ακόμη και αν είναι απόντες

Μια ματιά στους σύγχρονους τρόπους με τους οποίους λειτουργεί η εργασία, μέσα από τη χρήση μέσων επικοινωνίας όπως το Skype, αρκεί για να επιβεβαιώσει κανείς την πρόβλεψη του Γκέιτς.

thetoc.gr



from ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - toxwni.gr http://ift.tt/1mgCfU1
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου