Υλικά
150 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
¾ κούπας (200 γρ.) μέλι
2 μεγάλα αβγά
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
2 κούπες(300 γρ.) αλεύρι ολικής
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2 ½ κούπα(350 γρ.) βρώμη
2 ½ κούπα(250 γρ.) κινόα, μαγειρεμένη
2 κ.σ. σπόρους τσία
½ κούπα(70 γρ.) καβουρδισμένα αμύγδαλα, ψιλοκομμένα
Ξύσμα από 1 λεμόνι
1 στικ κανέλα
2 κ.σ. λιναρόσπορο
½ κούπα (70 γρ. ) αποξηραμένα κράμπερις
½ κούπα (100 γρ.) κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
2 κ.σ. λιναρόσπορο
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα, σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, το βούτυρο και το μέλι για 4-5 λεπτά μέχρι να αφρατέψει ελαφρά.
Στο κάδο προσθέτουμε τα αβγά, την βανίλια και ανακατεύουμε καλά για 2-3 λεπτά ακόμα. Βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε μέχρι και να ομογενοποιηθεί το μείγμα και αφαιρούμε από τον μίξερ.
Προσθέτουμε στον κάδο την βρώμη, την κινόα, τους σπόρους τσία, τα καβουρδισμένα αμύγδαλα, το ξύσμα από το λεμόνι, το στικ κανέλας, το λινοράσπορο, τα κράμπερις και την κουβερτούρα.
Ανακατεύουμε με μία μαρίζ ή κουτάλα για να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και η ζύμη μας να είναι ωραία και αφράτη. Με ένα κουτάλι σχηματίζουμε τα μπισκότα μας (2-3 κουταλιές από την ζύμη μας για το κάθε ένα).Τα βάζουμε σε ένα ταψάκι, όπου πάνω έχουμε στρώσει μια λαδόκολλα.
Πιέζουμε με το χέρι μας το κάθε μπαλάκι και σχηματίζουμε ένα μεγάλο κυκλικό μπισκότο (διαμέτρου 10 εκ.) Ψήνουμε για 8-10 λεπτά μέχρι πάρουν χρώμα εξωτερικά και μέσα να είναι μαλακά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά πάνω σε σχάρα για να μη θρυμματιστούν.
akispetretzikis.com
from ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - toxwni.gr http://ift.tt/2cbg3WT
via IFTTT
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου