Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Επικρατέστερος για την θέση του προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ο Χ. Γκότσης

Επικρατέστερος για την θέση του προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ο Χ. Γκότσης
Ως ο επικρατέστερος υποψήφιος για την θέση του προέδρου της επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, μετά από την παραίτηση του κ. Μποτόπουλου, εμφανίζεται σύμφωνα με το capital.gr, ο καθηγητής Χαράλαμπος Γκότσης.

Ο κ. Γκότσης είναι εδώ και ημέρες ενήμερος για την πρόθεση της κυβέρνησης να αναλάβει καθήκοντα προέδρου στη εποπτικής αρχή της κεφαλαιαγοράς και έχει θέσει εαυτόν στη διάθεση του υπουργού Οικονομικών άμεσα.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΥΠΟΙΚ κ. Τσακαλώτος έχει ζητήσει και λάβει την παραίτηση του κ. Μποτόπουλου που μέχρι πρότινος κατείχε την θέση. Ο τελευταίος ζήτησε να συνεχίσει να εκτελεί καθήκοντα προέδρου έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης του τραπεζικού συστήματος, με την αγορά πάντως να διατυπώνει ερωτήματα για την σπουδή της κυβέρνησης να προχωρήσει τώρα στην αλλαγή προσώπων.

Ο Χαράλαμπος Γκότσης είναι καθηγητής στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Σπούδασε οικονομικά στα Πανεπιστήμια Αμβούργου και Marburg Γερμανίας από όπου απέκτησε και τον τίτλο του διδάκτορος με θέμα διατριβής "Η συμβολή του Τραπεζικού Συστήματος στη χρηματοδότηση της οικονομίας στην Ελλάδα".

Διδάσκει Μακροοικονομική, Οικονομική Πολιτική, Διεθνές Εμπόριο, Τραπεζική Οικονομική, Χρήμα και Τράπεζες, Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις, κ.α. Επίσης διδάσκει στα Μεταπτυχιακά Τμήματα E-MBA, MBA και MBA-Τουρισμού του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν σε θέματα Μακροοικονομικής, Οικονομικής Πολιτικής, Τραπεζικά και Διεθνούς Εμπορίου. Έχει συγγράψει σειρά βιβλίων καθώς και πολυάριθμα άρθρα σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά.

Έχει χρηματίσει Πρόεδρος, Δ/νων Σύμβουλος και Σύμβουλος σε πολλές επιχειρήσεις του χρηματωπιστωτικού αλλά και του τομέα μεταποίησης. Διαθέτει πλούσια συνεδριακή και σεμιναριακή εμπειρία όπου συμμετείχε με πλήθος εισηγήσεων.



from ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - toxwni.gr http://ift.tt/1N1Ta2h
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου