Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Κατερίνα Ιγγλέζη: «Ισότητα στις συντάξεις, για να μην υπάρξουν οριζόντιες περικοπές»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Κατερίνα Ιγγλέζη: «Ισότητα στις συντάξεις, για να μην υπάρξουν οριζόντιες περικοπές»
Ως «υποχρέωση» του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει η βουλευτής Χαλκιδικής του κόμματος, Κατερίνα Ιγγλέζη, την προσπάθεια της κυβέρνησης να βρει τα κατάλληλα ισοδύναμα που «θα ελαφρύνουν τα λαϊκά στρώματα από τις νεοφιλελεύθερες…

Οπως επισημαίνει η ίδια, μιλώντας Στο ΧΩΝΙ, η κυβέρνηση «διαπραγματεύεται πολύ σκληρά», ενώ «είναι τραγελαφικός και αλαζονικός ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρονται το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία, αφού αυτοί, χωρίς να διαπραγματευτούν επί πέντε χρόνια τίποτα, εφάρμοσαν την πιο σκληρή οικονομική μνημονιακή πολιτική στη χώρα».

Η κυρία Ιγγλέζη σχολιάζει και τις πρόσφατες αλλαγές στην Ευρώπη, μετά την εκλογή του Αλέξη Τσίπρα στην εξουσία, σημειώνοντας πως «περιμέναμε ότι το κατεστημένο, οι νεοφιλελεύθεροι, θα αντιδρούσαν και μάλιστα με τον χειρότερο τρόπο». Συμπληρώνει δε πως βρίσκεται σε εξέλιξη «μια συνεχής πάλη, ζούμε ιστορικές στιγμές στην Ευρώπη. Πιστεύω ότι θα καταλήξουμε στη νίκη των λαών και όχι στη νίκη των εταιρειών».

ΕΙΠΕ

Για ΝΔ - ΠΑΣΟΚ:

«Εγκαλούν μία κυβέρνηση, η οποία διαπραγματεύεται καθημερινά πολύ σκληρά υπέρ των λαϊκών στρωμάτων. Δεν είναι δυνατόν να μας κατηγορούν αυτοί ότι εφαρμόζουμε αντιλαϊκά μέτρα»

Για τις Σκουριές:

«Αυτό που αναδείχθηκε με το θέμα της μεταλλουργίας είναι ένα μικρό κομμάτι των πολύ μεγάλων προβλημάτων, που δημιουργεί η επένδυση. Η κυβέρνηση και το υπουργείο θα ψάξουν να βρουν που αλλού χολώνει. Γιατί χολώνει σε πάρα πολλά σημεία»

Για την «αλλαγή» στην Ευρώπη:

«Πιστεύαμε και πιστεύουμε ότι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα έδινε μια ώθηση στους λαούς της Ευρώπης να πιστέψουν σε μια άλλη πολιτική, πέρα από αυτή τη γνωστή νεοφιλελεύθερη πολιτική του "δεν υπάρχει εναλλακτική λύση". Θα το πετύχουμε»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Στο ΧΩΝΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ



from ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - toxwni.gr http://ift.tt/1jYGuCL
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου