Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Αυτοί «σκότωσαν» τον «Αγγελιοφόρο»

Αυτοί «σκότωσαν» τον «Αγγελιοφόρο»
Έβαλαν λουκέτο στην εφημερίδα της Θεσσαλονίκης, αφήνοντας χωρίς αποζημίωση τους 108 εργαζόμενους και οφειλές 24 εκατ. ευρώ.

Οι εργαζόµενοι στο δρόµο, τα χρέη στους φορολογούµενους

Η εκδοτική τρόικα Μπακατσέλου-Ψυχάρη-Μπόµπολα ,έβαλε λουκέτο στον «Αγγελιοφόρο» αφήνοντας χωρίς ένα ευρώ αποζηµίωσης τους εργαζόµενους και µε την εταιρεία να έχει συνολικές οφειλές 24,1 εκατ. ευρώ

Στον «αέρα» -χωρίς ούτε ένα ευρώ αποζηµίωσης και µε οφειλόµενες αποδοχές οκτώ και εννέα µηνών - αφήνουν 108 εργαζόµενους και τις οικογένειές του τρεις από τους πλέον ισχυρούς επιχειρηµατικούς οµίλους της χώρας, οι οποίοι φιγουράρουν τις τελευταίες δεκαετίες στις λίστες των προµηθευτών και κατασκευαστών (εννοείται µε το αζηµίωτο) µεγάλων έργων της χώρας, των «διαµορφωτών» της κοινής γνώµης και της... φιλανθρωπίας ή του Πολιτισµού (µε κρατικές επιχορηγήσεις (βλ. Μέγαρα Μουσικής).

Η εταιρεία «∆ελφίνι Συµµετοχές ΑΕ», συµφερόντων του µεγαλοβιοµήχανου ιδιοκτήτη της µεταλλουργίας «Πυραµίς», Αλέξανδρου Μπακατσέλου, ο «Πήγασος» της οικογένειας Μπόµπολα και ο ∆ηµοσιογραφικός Οργανισµός Λαµπράκη (σήµερα ιδιοκτησίας του Σταύρου Ψυχάρη) αποφάσισαν να βουλιάξουν το «καράβι», «πιστολιάζοντας» όχι µόνο τους εργαζόµενους αλλά και εκατοντάδες προµηθευτές.

Παράλληλα επιχειρούν να «φεσώσουν» το ελληνικό ∆ηµόσιο και τις τράπεζες (πλην... µίας, όπως αποκάλυψε στα συνδικαλιστικά σωµατεία ο ίδιος ο Θεσσαλονικιός µεγαλοβιοµήχανος), δηλαδή όλους τους Ελληνες φορολογούµενους, οι οποίοι πληρώνουν και θα ξαναπληρώσουν (µέσω των µνηµονιακών µέτρων) την ανακεφαλαιοποίηση των χρηµατοπιστωτικών ιδρυµάτων, λόγω των «κόκκινων» επιχειρηµατικών δανείων.

Διαβάστε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ Στο ΧΩΝΙ αυτήν την Κυριακή



from ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - toxwni.gr http://ift.tt/1Pbzopy
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου