Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Γ. Ντάισελμπλουμ:«Η συζήτηση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους δεν είναι ταμπού!»

Γ. Ντάισελμπλουμ:«Η συζήτηση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους δεν είναι ταμπού!»
«Η συζήτηση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους δεν είναι ταμπού», ανέφερε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Le Monde.

Ο πρόεδρος του Eurogroup τονίζει ότι «τις τελευταίες ημέρες σημειώθηκε πρόοδος στις συνομιλίες», ανάμεσα σε Αθήνα και εταίρους.

Αν και «είναι πολύ νωρίς για να ελπίζουμε σε μια οριστική συμφωνία στις 11 Μαΐου ουδείς συζητεί άλλο σενάριο από το να δοθούν στην Ελλάδα τα μέσα για ένα οικονομικά ανεξάρτητο μέλλον εντός της Ευρωζώνης».

Η μοναδική καταληκτική ημερομηνία για τις συζητήσεις που διεξάγονται ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της είναι, από πολιτικής απόψεως «τα τέλη Ιουνίου, όταν θα τελειώσει το δεύτερο πρόγραμμα αρωγής, αλλά θα μπορούσε να υπάρξει επίσης μια καταληκτική ημερομηνία, αν το πρόβλημα της ρευστότητας καταστεί πολύ σημαντικό στην Αθήνα», διευκρινίζει ο Ντάισελμπλουμ.

Ο πρόεδρος του Eurogroup διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχουν διαφωνίες ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες και το ΔΝΤ, που συνιστά μια ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

«Η συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους δεν είναι ταμπού. Το μοναδικό πράγμα που είναι πολιτικά αδύνατο είναι η διαγραφή της ονομαστικής αξίας του. Όμως η συζήτηση αυτή για το χρέος δεν θα γίνει παρά μόνον όταν θα έχει ολοκληρωθεί το δεύτερο πρόγραμμα», κατέληξε.



from ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - toxwni.gr http://ift.tt/1EcizT9
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου