Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

Πώς να κάνεις οικονομία όταν ψωνίζεις

Πώς να κάνεις οικονομία όταν ψωνίζεις
Το να ψωνίζεις είναι υπέροχο -μπορεί όμως να γίνει σχεδόν διαβολικό όπως σίγουρα θα ξέρετε.

Με την ευκολία του online shopping μπορείς να αγοράσεις οτιδήποτε είναι της μόδας χωρίς να χρειαστεί καν να βγάλεις την πιστωτική σου κάρτα από το πορτοφόλι. Και πριν το καταλάβεις να κοιτάς τι έχει απομείνει στο λογαριασμό σου με ένα σφίξιμο στο στομάχι και τις λέξεις "Δεν έπρεπε να το έχω πάρει αυτό" να περνούν σαν συννεφάκια στο κεφάλι σου.

Ευτυχώς, υπάρχουν μερικά tips που μπορείς να ακολουθήσεις για να σε βοηθήσουν να μην ξοδεύεις τόσα λεφτά όταν ψωνίζεις. Βρες τα παρακάτω.

1. Μην αγοράσεις ένα τόνο πράγματα απλά επειδή είναι φθηνά
Αυτή είναι πιθανότατα η πιο εύκολη παγίδα όταν ψωνίζεις, αφού αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάρα πολλά online μαγαζιά με φθηνά και ωραία ρούχα. Νομίζεις πως επειδή κάτι δεν είναι τόσο ακριβό, μπορείς να αγοράσεις πολλά. Τς, τς. Τα πολλά φθηνά πράγματα προσθέτονται και έτσι καταλήγεις να μην έχεις κάνει καθόλου φθηνά ψώνια.

2. Μην αγοράσεις κάτι αν το έχεις ήδη σε διαφορετική εκδοχή
Αυτή είναι μία εξαιρετική συμβουλή γιατί είναι λογικό όταν σου αρέσουν συγκεκριμένα πράγματα να τείνεις να αγοράζεις παρόμοια. Οπότε, την επόμενη φορά που θα κάνεις ψώνια σκέψου αν αυτό που θες να αγοράσεις το έχεις ήδη. Αν ναι, τότε άσε κάτω αυτές τις μπότες και απομακρύνσου.

3. Δώσε στον εαυτό σου την άδεια να πάει στα μαγαζιά και να μην ψωνίσει
Να μία καινούρια ιδέα! Δεν υπάρχει τίποτα λάθος στο να πας στα μαγαζιά και να μην αγοράσεις τίποτα και να το κάνεις απλά για διασκέδαση. Μερικές φορές, το να βλέπεις τι κυκλοφορεί στην αγορά μπορεί να είναι πολύ πιο διασκεδαστικό απ' το να αγοράζεις.

4. Προσπάθησε να αγοράζεις πράγματα επειδή τα χρειάζεσαι, όχι επειδή τα θέλεις
Ο πιο δύσκολος τρόπος απ' όλους: να αγοράζεις από ανάγκη και όχι από επιθυμία. Χρειάζεσαι πραγματικά αυτό το ροζ παλτό ή αυτά τα τακούνια που θα πήγαιναν υπέροχα μαζί; Μάλλον όχι. Φυσικά, η μόδα είναι διασκέδαση και όχι ανάγκη -δεν πειράζει αν σπας αυτόν τον κανόνα που και που αλλά κάν' το προσεκτικά.

5. Κάνε συχνά απογραφή της ντουλάπας σου
Αυτό είναι σημαντικό: δεν πας στο σουπερμάρκετ αν δεν έχεις τσεκάρει το ψυγείο πρώτα για να δεις τι σου λείπει, έτσι; Αντιμετώπισε τη ντουλάπα σου με τον ίδιο τρόπο. Δες τι έχεις και τι χρειάζεσαι -αν δεν έχεις καθόλου απλά, λευκά, t-shirts για παράδειγμα ίσως να επικεντρωθείς σε αυτά την επόμενη φορά που θα βγείς για ψώνια.

Πηγή ladylike.gr



from ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - toxwni.gr http://ift.tt/1N5nAap
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου