μεταξύ άλλων, για την αυτόματη ανταλλαγή φορολογικών πληροφοριών ανάμεσα στα κράτη και τη διαβίβαση από τις τράπεζες πληροφοριών σχετικά με δικαιούχους λογαριασμών.
«Με την κύρωση του νομοσχεδίου θα μπορούμε να έχουμε ανταλλαγή πληροφοριών όχι μετά από αίτημα του ενός κράτους προς το άλλο, αλλά αυτόματα, κάτι που αποτελεί σημαντικό μέσο για την αντιμετώπιση της διασυνοριακής φορολογικής απάτης και φοροδιαφυγής και θα συμβάλλει στην αποτελεσματικότερη είσπραξη των φόρων», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης.
Επίσης ενημέρωσε ότι πλέον τα πιστωτικά ιδρύματα, θα διαβιβάζουν πληροφορίες σχετικά με πρόσωπα, φυσικά ή οντότητες, που είναι δικαιούχοι λογαριασμού βάσει κανόνων επιβολής στοιχείων και δέουσας επιμέλειας που συνάδουν με το κοινό πρότυπο του ΟΟΣΑ.
Όπως επισήμανε δε, το νομοσχέδιο αυτό, μας δείχνει το πού θα κινηθούν ο φορολογικές υπηρεσίες, διότι -εξήγησε ο κ. Αλεξιάδης- «έχουμε εντοπίσει το μεγάλο πλούτο στο εξωτερικό από φοροδιαφυγή και θα μας δώσει έτσι τη δυνατότητα να τον εντοπίσουμε και να εισπράξουμε έσοδα». «Να είναι σίγουροι, αυτοί που αγωνιούν για όσα έχουν στο εξωτερικό, ότι και οι ενέργειές μας και η ενσωμάτωση αυτής της οδηγίας δημιουργούν ένα νέο θεσμικό πλαίσιο που παρέχουν στις φορολογικές υπηρεσίες τη δυνατότητα είσπραξης πολύ μεγάλων ποσών», τόνισε ο αρμόδιος υπουργός και προσέθεσε το εξής: «Ως αποτέλεσμα τέτοιων ενεργειών έχουμε στο υπουργείο δεδομένα για μεγάλους φοροφυγάδες, οι οποίοι, με χαρά μου, βλέπω ότι μπορούν, από δάνειο, και να πληρώσουν όσα καταλογίζουν οι εισαγγελείς.
Σχετικώς με τη ρύθμιση για το τέλος ταξινόμησης, ο κ. Αλεξιάδης ενημέρωσε ότι από δω και πέρα για τα υπό κρίση επιβατικά αυτοκίνητα αυτό επιβάλλεται αναλόγως με το χρονικό διάστημα κατά το οποίο έχει κάποιος το όχημά του στη χώρα. Κι αν κάποιος -εξήγησε- έχει καταβάλει το σύνολο του τέλους ταξινόμησης μπορεί να πάρει επιστροφή, όταν τελειώσει η χρήση του, με συγκεκριμένη διαδικασία.
Ο κ. Αλεξιάδης, παρέθεσε και ενώπιον της Βουλής στοιχεία από τη βεβαίωση, δηλαδή το αποτέλεσμα των ελέγχων του 2014 και 2015, της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, που αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του υπουργείου Οικονομικών για να καταδειχθεί -όπως ανέφερε- ποιος απέφερε αποτελέσματα. Σύμφωνα με αυτά το 2014, βεβαιώθηκαν στο πλαίσιο ελέγχων για τη λίστα Λαγκάρντ, ποσά ύψους 26.620.924 ευρώ, ενώ το 2015 ποσά ύψους 175.441.443 ευρώ.
from ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - toxwni.gr http://ift.tt/1ME870u
via IFTTT
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου