Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Ολοκληρώθηκε το Eurogroup - Νέα τηλεδιάσκεψη αύριο

Ολοκληρώθηκε το Eurogroup - Νέα τηλεδιάσκεψη αύριο
Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα η τηλεδιάσκεψη του Eurogroup με θέμα την Ελλάδα.  

 Σύμφωνα με πληροφορίες οι υπουργοί εξωτερικών της ευρωζώνης θα τα πουν ξανά αύριο μέσω τηλεδιάσκεψης για να εξεταστούν οι ελληνικές προτάσεις.  

«Συμβαίνουν σημαντικά γεγονότα στην Αθήνα, για τα οποία δεν είστε προετοιμασμένοι και τα αποτελέσματα κατά πάσα πιθανότητα δεν θα ταιριάζουν με αυτά που γράφετε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιούνκερ, στους δημοσιογράφους, μεταφέροντας... μυστηριωδώς τη δυσπιστία των Βρυξελλών και τις αντικρουόμενες απόψεις για τη νέα πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης.

«Ελπίζουμε σε μία θετική έκπληξη απόψε στο Eurogroup», συμπλήρωσε επίσης ο πρόεδρος της Κομισιόν, κατηγορώντας τους δημοσιογράφους για παράφραση των χθεσινών δηλώσεων του στη συνέντευξη Τύπου για την Ελλάδα.

Κάπου εκεί ωστόσο ο Γιούνκερ διέκοψε απότομα τη συνέντευξη Τύπου, ενημερώνοντας πως πρέπει να φύγει λόγω σημαντικών εξελίξεων για την Ελλάδα!

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν πριν το Eurogroup  ότι η Ελλάδα θα απαιτήσει την απομάκρυνση του ΔΝΤ από το πρόγραμμα ενώ η συμφωνία που προτείνει προβλέπει αναδιάθρωση του χρέους προς το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Ο ένας θεσμός, λοιπόν, βγαίνει από το τραπέζι και οι άλλοι δύο πρέπει να προσφέρουν μία βιώσιμη λύση χρέους αν θέλουν συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση που δεν προτίθεται σε καμία περίπτωση να συμφωνήσει με τίποτα λιγότερο από αυτό που θα δίνει ανάσα στην οικονομία και ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ στην πατρίδα!

Οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες.

 



from ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - toxwni.gr http://ift.tt/1GXdx0t
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου