Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Κορωνάκης: Ο λαός μας έδινε πάντα περήφανα ΟΧΙ και κέρδιζε τις μάχες

Κορωνάκης: Ο λαός μας έδινε πάντα περήφανα ΟΧΙ και κέρδιζε τις μάχες
«H ανειλικρίνεια ξεπερνάει κάθε όριο. Το να μιλάει για κοινωνικά δίκαιη πρόταση από την πλευρά των θεσμών την στιγμή που δεν επέτρεπε στην ελληνική κυβέρνηση ούτε μια διαφορετική κατανομή των…

παρά τη διάθεση που έδειξε η ελληνική κυβέρνηση για λύση, είναι απίστευτο» τόνισε σχετικά με την παρέμβαση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κορωνάκης, σε συνέντευξή του στον Ρ/Σ «Στο Κόκκινο 105,5».

«Και μάλιστα, το να λέει (ο πρόεδρος της Κομισιόν) ότι ποτέ η πρόταση των θεσμών δεν περιείχε περικοπές στις συντάξεις την στιγμή που ζητούσαν άμεσο περιορισμό των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, κατάργηση του ΕΚΑΣ, εφαρμογή πλήρως του μνημονιακού νόμου για το νέο υπολογισμό των συντάξεων, εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, κατάργηση των εισφορών υπέρ τρίτων που χρηματοδοτούν τα ασφαλιστικά ταμεία, δεν μπορώ να το χαρακτηρίσω» πρόσθεσε.

Συμφώνησε, επιπροσθέτως και με το σχόλιο του Πίτερ Σπίγκελ των Financial Times, ο οποίος είπε «συγγνώμη αυτό είναι ψέμα» αναφορικά με την παρέμβαση Γιούνκερ.

«Τη στιγμή που ζητούσαν 1,8 δισ. κι ήταν γνωστό σε όλη τη διαπραγμάτευση, μέσα σε ένα χρόνο απ' το ασφαλιστικό σύστημα, βγαίνει και τους διαψεύδει ο Πίτερ Σπίγκελ των Financial Times» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τάσος Κορωνάκης προσθέτοντας ότι «αυτή είναι η στάση των εταίρων μέσα σ' αυτή τη δημοκρατική διαδικασία που επέλεξε η ελληνική κυβέρνηση».
Ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, διατύπωσε στη συνέχεια την εκτίμησή του ότι «οι δυνάμεις των δανειστών δεν εμπιστεύονται το πολιτικό προσωπικό της χώρας για να δώσει αυτή τη μάχη και χρησιμοποιούν κάθε μέσο σε μία πρωτοφανή εκστρατεία εκφοβισμού, την οποία έχουν αναλάβει.

«Έχουν αναλάβει την εκστρατεία του «ναι» μιας και το «ναι» σε όλα που χρησιμοποιούσαν για πέντε χρόνια οι πολιτικές δυνάμεις των μνημονίων έχει απορριφθεί οριστικά από τον ελληνικό λαό, προσπαθούν να επηρεάσουν ευθέως το αποτέλεσμα μιας δημοκρατικής διαδικασίας. Νομίζω ότι ο ελληνικός λαός και η ελληνική κοινωνία γνωρίζει πολύ καλά, πρέπει να συζητήσουμε πολύ ανοιχτά τι σημαίνει το «ναι» πρόσθεσε.

Διευκρίνισε ότι το ΝΑΙ «σε αυτή την πρόταση» σημαίνει βάρη για όλες τις κοινωνικές κατηγορίες. Ταυτόχρονα (είναι) ΝΑΙ στις προτάσεις των δανειστών (που) «δεν είναι συγκρίσιμες με τις προτάσεις καλής θέλησης της ελληνικής κυβέρνησης, γιατί η ελληνική κυβέρνηση έψαχνε για συμφωνία - λύση που θα μας αποπλέξει απ' τον φαύλο κύκλο λιτότητας - χρέους και αυτό μέσω τον προτάσεών της για το χρέος και για ομαλή χρηματοδότηση της οικονομίας και ένα επενδυτικό σχέδιο βεβαίως που θα μπορούσαν να ανοίξουν έναν διαφορετικό δρόμο και να δώσουν χρόνο και χώρο στην κυβέρνηση να εφαρμόσει το πρόγραμμά της».
Ο Τάσος Κορωνάκης εκτίμησε ότι η πόλωση που έχει δημιουργηθεί «δεν θα σέρνεται επί μακρόν την επόμενη ημέρα» επισημαίνοντας πως «ήδη ο κόσμος δείχνει νηφαλιότητα και ψυχραιμία που είναι η καλύτερη απάντηση σ' αυτά το εκφοβιστικά μέτρα και σ' αυτή την εκστρατεία που προσπαθούν να κάνουν οι δυνάμεις των δανειστών για να επηρεάσουν την άποψή του».

Εξέφρασε την πεποίθησή του ότι δεν μπορεί η ελληνική κοινωνία να φοβηθεί μετά από πέντε χρόνια απίστευτης πολιτικής λιτότητας, πρόσθεσε ότι ήταν εις γνώσιν του ΣΥΡΙΖΑ πως η νίκη του θα έμπαινε στο στόχαστρο από την πρώτη στιγμή «και σήμερα βλέπουμε όλες οι συντηρητικές δυνάμεις της γηρασμένης Ευρώπης να ενώνονται εναντίον μας γιατί το στοίχημα να είναι μεγάλο» και υπογράμμισε ότι «εάν εμείς τα καταφέρουμε να σταματήσουμε την λιτότητα να βγάλουμε την χώρα από την κρίση με την κοινωνία όρθια, η ελπίδα θα έχει ριζώσει σε όλη την Ευρώπη και θα αμφισβητεί την εξουσία αυτών που εφαρμόζουν αυτή την πολιτική μέχρι σήμερα».

Πρόσθεσε ότι έχει έλθει η ώρα ο λαός να υψώσει το ανάστημά του, όπως το έχει κάνει μέχρι τώρα σε κάθε κρίσιμη στιγμή, προσθέτοντας ότι «είναι ορθή η επιλογή της κυβέρνησης, όπως είχε πει στην αρχή, να παλέψει με κάθε τρόπο για μια λύση εντός της εντολής που, έλαβε αλλά όταν βγει εκτός αυτής της εντολής, όπως ήταν το τελεσίγραφο που δεχτήκαμε (όλα τα ΜΜΕ την Παρασκευή έπαιζαν τις δηλώσεις ευρωπαίων αξιωματούχων, ότι αν την Κυριακή δεν έχει βρεθεί λύση, κλείνουν οι τράπεζες, πριν ανακοινωθεί το δημοψήφισμα συνέβη αυτό), ήταν το τελεσίγραφο που ήδη είχαμε πάρει και δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν».

Επίσης ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι ο κόσμος «δεν πρέπει να ακούσει τα παραπλανητικά διλλήματα και δεν πρέπει να πάει με άλλα διλλήματα από αυτά που έχει το δημοψήφισμα».
«Η Ελλάδα είναι συνιδιοκτήτρια της Ευρώπης, μετέχει στην Ευρώπη και δεν αμφισβητείται από κανέναν αυτό. Ό,τι ακούμε είναι δηλώσεις για εκφοβισμό με στόχο τη διαφορετική τοποθέτηση του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα. Ό,τι ακούμε εντάσσεται σε μια προσπάθεια να φύγει αυτή η κυβέρνηση που εκλέχθηκε με την βούληση του ελληνικού λαού και μάχεται για να αμφισβητήσει την λιτότητα. Δεν υπάρχει άλλο ερώτημα από τον αν συμφωνεί η ελληνική κοινωνία με την πρόταση των δανειστών ή όχι» υπογράμμισε ο κ. Κορωνάκης.

«Εμείς νομίζουμε ότι είναι η ώρα να πει η ελληνική κοινωνία ένα μεγάλο «όχι», ένα «όχι» περήφανο που θα δώσει την δυνατότητα και την δύναμη στην ελληνική κυβέρνηση να διαπραγματευτεί με τον καλύτερο τρόπο την βούληση του ελληνικού λαού, με την δύναμη του ελληνικού λαού» πρόσθεσε...

Τέλος, ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι η αποψινή συγκέντρωση στο Σύνταγμα «θα είναι μια πολύ μεγάλη συγκέντρωση, καλούν και οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει μια μεγάλη συναυλία με πάρα πολλούς καλλιτέχνες από τον Θάνο Μικρούτσικο, την Φωτεινή Βελεσιώτου, τον Ζούδιαρη, τον Θέμη Ανδρεάδη, τον Κώστα Θωμαΐδη, πάρα πολλά ονόματα, ήδη έχουν ανταποκριθεί σ' αυτή την μεγάλη συναυλία που γίνεται σήμερα το βράδυ, νομίζω απέναντι στον φόβο χρειαζόμαστε γιορτές του περήφανου ΟΧΙ, πάντα ο λαός μας έδινε περήφανα ΟΧΙ και κέρδιζε τις μάχες. Όπως είπε και ο πρωθυπουργός στην Βουλή εμείς θέλουμε την ειρήνη, αλλά όποιος μας κηρύσσει τον πόλεμο, ξέρουμε να πολεμάμε και ξέρουμε και να νικάμε».



from ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - toxwni.gr http://ift.tt/1eVuuiK
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου