Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

Ανακαινίστε τους χώρους σας ενεργειακά

Ανακαινίστε τους χώρους σας ενεργειακά
Εάν σκέπτεστε την ανακαίνιση των χώρων σας πρέπει να τους ανακαινίσετε αναβαθμίζοντάς τους ενεργειακά.

Τώρα, μπορείτε να ανακαινίσετε το σπίτι σας ενεργειακά, με στόχο τη μείωση καταναλώσεων ενέργειας έως και 90% εκμεταλλευόμενοι την κρατική επιδότηση.
Μέσω του προγράμματος «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΚΑΤ' ΟΙΚΟΝ», όπως αναφέρει ο Δημήτρης Γκιόκας, από την εταιρεία recons, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, επιδοτεί εργασίες ανακαίνισης με ενεργειακή αναβάθμιση.
Οι εργασίες που επιδοτούνται είναι
• Αντικατάσταση κουφωμάτων (πλαίσια / υαλοπίνακες).
Ο φυσικός αερισμός μειώνει σημαντικά το θερμικό φορτίο που δέχεται ένα κτήριο δημιουργώντας ένα ευχάριστο περιβάλλον απαλλαγμένο από υγρασία και οσμές.

• Τοποθέτηση συστημάτων σκίασης.
• Αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης και παροχής ζεστού νερού χρήσης και,
• Τοποθέτηση θερμομόνωσης στο κέλυφος του κτιρίου συμπεριλαμβανομένου του δώματος / στέγης και της πιλοτής.

Η επιχορήγηση που μπορεί να λάβει κάποιος σύμφωνα με τους κανόνες ένταξης στο πρόγραμμα προσεγγίζει το 70% του κόστους εργασιών εφόσον το ατομικό εισόδημα δεν ξεπερνάει τα 12.000 ευρώ και το οικογενειακό τα 20.000 ευρώ. Το υπόλοιπο 30% χρηματοδοτείτε από τον ιδιοκτήτη ή μπορεί να χρηματοδοτηθεί ως άτοκο δάνειο και με αποπληρωμή σε διάστημα 5-6 έτη.

Τα κτίρια που μπορούν να επιδοτηθούν πρέπει να ανήκουν σε περιοχές με τιμή ζώνης μικρότερη ή ίση των 2100 Ευρώ/τμ και είναι ενεργοβόρα δηλαδή έχουν χαρακτηριστεί σε ενεργειακή κλάση χαμηλότερης από Δ.



from ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - toxwni.gr http://ift.tt/2dQsiMX
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου