Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

Στη μάχη της ενημέρωσης η ΕΡΤ

Στη μάχη της ενημέρωσης η ΕΡΤ
Βαθιά ανάσα για την ΕΡΤ-1, κυρίως για το ενημερωτικό πρόγραμμα και τις ειδήσεις, αποτελούν οι 51 νέες θέσεις εργασίας (συμβάσεις έργου) που εγκρίθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο προ ημερών -…

Όπως υπολογίζεται, με τις νέες συμβάσεις θα καλυφθούν οι ανάγκες ή τουλάχιστον ένα μέρος τους σε τεχνικό προσωπικό (μοντάζ, ηχοληψία, χειρισμός μηχανών κ.λπ.), αλλά και σε δημοσιογραφικό προσωπικό.

Με την έναρξη της νέας τηλεοπτικής σεζόν, που ξεδιπλώνει σταδιακά το νέο τηλεοπτικό πρόγραμμα στους ιδιωτικούς σταθμούς, οι απαιτήσεις αυξάνονται και για τη δημόσια τηλεόραση, η οποία παλεύει με σφιχτό προϋπολογισμό. Παρά την καθυστέρηση, τόσο στην προκήρυξη των συμβάσεων όσο και στη διαμόρφωση του νέου ενημερωτικού προγράμματος, έχει ήδη σχηματοποιηθεί ένας σκελετός για την ΕΡΤ1, η διάρθρωση του προγράμματος σε ζώνες, τα δελτία ειδήσεων, αλλά και νέες ενημερωτικές εκπομπές. Τι νέο;

* Δελτίο ειδήσεων: Νέο πρόσωπο, νέα ώρα; Μέγας προβληματισμός επικρατεί για το «πρόσωπο της ΕΡΤ». Δεδομένου ότι έχει αποκλειστεί η λύση «απ' έξω», για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων αναζητάται πρόσωπο μεταξύ των Ευρυδίκης Χάντζιου, Γιάννη Δάρρα, Σταυρούλας Χριστοφιλέα, Νίκου Αγγελίδη, Δώρας Αναγνωστοπούλου. Προσόντα, όχι μόνο να διαβάζει καλά τα «on», αλλά και να μπορεί να διαχειριστεί μεγάλα γεγονότα και έκτακτα ζωντανά. Ερωτηματικό ακόμα είναι εάν η ώρα έναρξης θα παραμείνει το βράδυ στις 9.00 ή εάν έρθει νωρίτερα, στις 8 μ.μ. ή και στις 7.45 μ.μ. προκειμένου να διευκολυνθεί το prime time.

Τα δελτία αναμένεται να ενισχυθούν όχι μόνο με τουλάχιστον δύο δημοσιογράφους - σχολιαστές της επικαιρότητας που θα υπογράψουν τις νέες συμβάσεις, αλλά και στο οπτικό μέρος, με την παρουσίαση γραφικών, εικαστικών και δημιουργικών σχεδίων, που θα κάνουν πιο ζωντανό, κατανοητό και ελκυστικό το περιεχόμενο της ειδησεογραφίας.

Συνολικά θα μεταδίδονται έξι μεγάλα δελτία ειδήσεων καθημερινά, από το πρωί, έως τη νύχτα, στις 00.30 π.μ.

* Καθημερινή ενημερωτική ρηξικέλευθη εκπομπή Υπολογίζεται ως ένα νέο «ισχυρό χαρτί» της ενημέρωσης, που θα μεταδίδεται μετά το δελτίο των 6 μ.μ. και πάντως πριν το κεντρικό δελτίο. Η εκπομπή φιλοδοξεί να «λέει τα πράγματα με το όνομά τους», ξεπερνώντας τον σκόπελο της «σοβαρότητας», ή συχνά σοβαροφάνειας, που απαιτεί η δημόσια τηλεόραση. Στην παρουσίαση θα είναι γνωστός δημοσιογράφος, του οποίου το όνομα δεν έχει γίνει γνωστό ακόμη, όμως αναμένεται να κάνει τη διαφορά.

* Τρεις εκπομπές δημοσιογραφικής έρευνας Κάθε Τρίτη βράδυ θα παρουσιάζουν εναλλάξ ανά 15θήμερο ο Φάνης Παπαθανασίου και ο Πάνος Χαρίτος.

Αποστολές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, έρευνα σε βάθος, μαρτυρίες, πλούσιο οπτικό υλικό θα περιλαμβάνονται στα χαρακτηριστικά των εκπομπών. Στα σκαριά και υπό συζήτηση βρίσκεται επίσης πρόταση για ακόμη μία εκπομπή έρευνας που θα επιμελούνται και θα παρουσιάζουν τρεις γυναίκες ρεπόρτερ οι Μαρίνα Δεμερτζιάν, Εμμανουέλλα Αργείτη και Μάχη Νικολάρα.

* Βασίλης Ταλαμάγκας Ο γενικός συντονιστής του Τομέα Ειδήσεων της ΕΡΤ αναλαμβάνει επιπλέον την παρουσίαση ενημερωτικής εκπομπής του είδους «στρογγυλό τραπέζι» το σαββατοκύριακο.

Οι μεταδόσεις του Champions League την Τρίτη και το μπάσκετ Πέμπτη και Παρασκευή το βράδυ μπορεί να φέρνουν υψηλή τηλεθέαση, όμως περιορίζουν την ανάπτυξη ενημερωτικού προγράμματος στο prime time, μετά το κεντρικό δελτίο. Έτσι, εκτός των εκπομπών έρευνας που προγραμματίζονται, μένει η Δευτέρα βράδυ, οπότε και θα συνεχιστεί η εκπομπή διαλόγου με τον Πάνο Χαρίτο.

Στη διάρκεια της ημέρας: Η ενημερωτική ζώνη 7-10 π.μ. συνεχίζεται, με τον Γιώργο Δαράκη και τον Γιάννη Δάρρα - εάν δεν παρουσιάζει το κεντρικό δελτίο. Η ζώνη 10 π.μ. - 12 μ. θα καλυφθεί από τον Θάνο Σιαφάκα, για τον οποίο αναζητάται παρτενέρ. Προγράμματα έπειτα από συμφωνία με το Euronews, το BBC και το TV5 θα προβάλλονται ένθετα σε όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Το απόγευμα, 4-6 μ.μ. ο Ανδρέας Ροδίτης συνεχίζει με το καθημερινό πολιτιστικό και ψυχαγωγικό μαγκαζίνο. Ίσως για πρώτη φορά, η εκπομπή γίνεται με συνέργεια δημοσιογράφων και από το ραδιόφωνο της ΕΡΤ.

 



from ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - toxwni.gr http://ift.tt/2cVyiSJ
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου