Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

ΑΡΘΡΟ του Κώστα Ζαχαριάδη: Συνταγματική Αναθεώρηση με την κοινωνία διαρκώς παρούσα

ΑΡΘΡΟ του Κώστα Ζαχαριάδη: Συνταγματική Αναθεώρηση με την κοινωνία διαρκώς παρούσα
  Γράφει ο Κώστας Ζαχαριάδης, διευθυντής ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ: Η χώρα χρειάζεται μεταρρυθμιστική επιτάχυνση σε όλους τους τομείς ώστε να ανακαθοριστεί το πλαίσιο λειτουργίας της οικονομίας, της πολιτικής, της καθημερινότητας (...).

Η σύνταξη και η συγκρότηση της νέας πολιτείας, πρέπει να γίνεται από τον λαό για τον λαό και όχι ερήμην του

Γιατί Συνταγματική Αναθεώρηση; Και γιατί τώρα; Δεν έχουμε άλλα προβλήματα πιο σημαντικά να συζητήσουμε; Στην πολιτική όπως και στη ζωή, για να βρεις κάποια λύση σ' ένα πρόβλημα, πριν απ' όλα πρέπει να κατανοήσεις το ίδιο το πρόβλημα.

Πρέπει να συμφωνήσουμε, λοιπόν, για το τι συνέβη στη χώρα και έφτασε στην κρίση το 2010. Ηταν μόνο η οικονομία, τα ελλείμματα και τα χρέη ή ήταν -και εξακολουθεί να είναι- μία βαθιά δομική κρίση πλαισίου αρχών και αξιών, που αντανακλά σε όλες τις πτυχές της οικονομικής, κοινωνικής, πολιτικής οργάνωσης της χώρας; Μα, προφανώς, το δεύτερο!

Είναι όμως αυτό, κάτι προφανές, για όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας ή αντιμετωπίζεται και αντιμετωπίστηκε, έως σήμερα, ως ένα ατυχές συμβάν, ως μία κρίση που από ατυχία συνέβη και, απλώς, πρέπει να περιμένουμε για να περάσει;

διαβάστε ολόκληρο το άρθρο Στο ΧΩΝΙ αυτήν την Κυριακή

 



from ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - toxwni.gr http://ift.tt/2anP3Fp
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου