Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Έπεσαν οι μάσκες- Αυτοί εξυπηρετούν τα συμφέροντα των καναλαρχών

Έπεσαν οι μάσκες- Αυτοί εξυπηρετούν τα συμφέροντα των καναλαρχών
Τελικά, δεν είναι καθόλου δύσκολο να διαπιστώσει κανείς ποιοι εξυπηρετούν τα συμφέροντα του κόσμου και ποιοι των καναλαρχών.

Κυρίως γιατί οι «φίλοι των καναλαρχών» το κάνουν και απροκάλυπτα.

Ως γνωστόν, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προχώρησε ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ στα χρονικά στη βεβαίωση του τέλους χρήσης συχνοτήτων στα κανάλια. Αυτό το τέλος από τη χρήση ενός δημόσιου αγαθού που, ενώ σαφώς προβλέπεται από τη νομοθεσία, οι προηγούμενοι... όλως τυχαίως τους το χάριζαν. Οι καναλάρχες από την πλευρά τους, αποφάσισαν (μόνοι τους, χωρίς να ρωτήσουν κανέναν!) ότι αυτά τα λεφτά, λέει, έχουν συμψηφιστεί με το δωρεάν τηλεοπτικό χρόνο που παρέχουν στα πολιτικά κόμματα τις προεκλογικές περιόδους. Κάτι που, ασφαλώς, δεν ισχύει.

Έλα, όμως, που κάποιοι βουλευτές μοιάζουν να είναι με τα κανάλια και όχι με τη στοιχειώδη δημοκρατική υποχρέωση να πληρώνει κανείς για το δημόσιο αγαθό που εκμεταλλεύεται (και από το οποίο θησαυρίζει). Και, αυτοί οι βουλευτές, όχι μόνο έχουν τέτοιες καινοφανείς απόψεις, αλλά προσπαθούν να δημιουργήσουν και δεδικασμένα που θα βοηθήσουν για να τη βγάλουν καθαρή οι φίλοι τους οι καναλάρχες.

Όπως χτες, στην πρώτη Διακομματική Επιτροπή με θέμα την κατανομή του ραδιοτηλεοπτικού χρόνου στα κόμματα. Η γαλάζια Σοφία Βούλτεψη και ο Ποταμίσιος Μενέλαος Δασκαλάκης επέμειναν να συμπεριληφθεί στην Κοινή Υπουργική Απόφαση και αποτίμηση της δωρεάν παραχώρησης τηλεοπτικού χρόνου στα κόμματα! Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, βρήκαν συμπαραστάτη τους και τον υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών, Αντώνη Μανιτάκη, ο οποίος δέχθηκε ο δωρεάν χρόνος να αποτιμηθεί στα 6 εκατ. ευρώ!

Τι θα γινόταν αν αυτό περνούσε; Μα, βέβαια, την επομένη των εκλογών θα έπαιρναν το χαρτί οι δικηγόροι των καναλιών και θα προσέφευγαν κατά της βεβαίωσης του τέλους συχνοτήτων! Θα ισχυρίζονταν ότι, αφού αυτό αποτιμάται 6 εκατ. ευρώ στη συγκεκριμένη περίπτωση, πρέπει να αποτιμηθεί αναδρομικά και στις προηγούμενες και, άρα, να συμψηφιστεί. Και, άρα, να μην πληρώσουν για τη χρήση των συχνοτήτων. Και, άρα, τα χρήματα για να καλυφθούν οι υποχρεώσεις της Ελλάδας να βγουν πάλι από την τσέπη του μισθωτού και του συνταξιούχου.

Ευτυχώς, την προσπάθεια να περάσει η μπάλα κάτω από τα πόδια της διακομματικής εντόπισαν οι βουλευτές των ΑΝΕΛ, Νίκος Μαυραγάνης και Νίκος Νικολόπουλος, του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, καθώς και εκπρόσωπος της Λαϊκής Ενότητας, ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά ότι «δε γίνεται να τα αγοροποιήσουμε όλα». Από την πλευρά του ο κ. Νικολόπουλος είπε ότι πρόκειται για ένα δημόσιο αγαθό και αναρωτήθηκε με νόημα «ποιοι καίγονται να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των καναλαρχών;». Το ίδιο υποστήριξε και ο κ. Μαυραγάνης και ο κ. Σκουρλέτης, υπογραμμίζοντας ότι «δεν μπορούμε να τα ισοπεδώνουμε όλα».

Η επιμονή Βούλτεψη-Δασκαλάκη βρήκε «τοίχο» και στον υπηρεσιακό υπουργό Επικρατείας, Λευτέρη Παπαγεωργόπουλο, ο οποίος δήλωσε ότι, αν περάσει η αποτίμηση του δωρεάν τηλεοπτικού χρόνου, ο ίδιος δεν υπογράφει την ΚΥΑ.



from ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - toxwni.gr http://ift.tt/1JtOtNN
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου