Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

«Λιώνει» απ΄τον καύσωνα η Αθήνα- Πώς θα κοιμηθείτε δροσερά χωρίς κλιματισμό;

«Λιώνει» απ΄τον καύσωνα η Αθήνα- Πώς θα κοιμηθείτε δροσερά χωρίς κλιματισμό;
Όταν οι νύχτες του καλοκαιριού γίνονται κόλαση, ο ιδρώτας κι η ανυπόφορη ζέστη μας ταλαιπωρούν και επηρεάζουν ακόμη και τον ύπνο μας, καθώς μας κάνουν να στριφογυρνάμε στο κρεβάτι και…

Πώς μπορούμε λοιπόν να κοιμηθούμε δροσερά;

 Επιλέγουμε πάντα βαμβακερά υφάσματα. Το καλοκαίρι απαιτεί ανοιχτόχρωμα βαμβακερά σεντόνια, τα οποία μπορούν να "αναπνέουν" και να μην παγιδεύουν ακόμα περισσότερη θερμότητα.

 Χαλαρώνουμε κάνοντας ένα μπάνιο και φορώντας ελαφρά κι αέρινα ρούχα, όσο πιο άνετα γίνεται.

 Βάζουμε τα σεντόνια στο ψυγείο. Όσο παράλογο κι αν ακούγεται βάζοντας τα σεντόνια στο ψυγείο λίγα λεπτά πριν ξαπλώσουμε, μπορούμε να κοιμηθούμε δροσερά όχι για όλο το βράδυ αλλά σίγουρα για κάμποση ώρα. Προτιμότερα είναι να τα βάζουμε μέσα σε μια πλαστική σακούλα για να μην αποκτήσουν κάποια μυρωδιά.

 Πίνουμε ένα ποτήρι νερό πριν από τον ύπνο. Οι απανωτές αλλαγές πλευρού και ο ιδρώτας κατά την διάρκεια της νύχτας μας αφυδατώνουν.

 Κοιμόμαστε μόνοι μας. Μπορεί να είναι θλιβερό αλλά ο μοναχικός ύπνος τις καυτές μέρες του καλοκαιριού είναι προτιμότερος από τις αγκαλιές. Η συσσωρευμένη θερμότητα του κρεβατιού θα το κάνει να μοιάζει σαν ηφαίστειο.

 Δεν ανοίγουμε συχνά τον φούρνο. Καλό είναι να μην φτιάχνουμε φαγητά που πρέπει να ψήσουμε. Προτιμάμε σαλάτες και ελαφρά γεύματα.

 Απενεργοποιούμε συσκευές που παράγουν θερμότητα. Ελαττώνουμε την θερμοκρασία σε ολόκληρο το σπίτι (και αποταμιεύστε ενέργεια!) βγάζοντας από την πρίζα συσκευές που δεν χρησιμοποιούμε. Και, όσο δύσκολο ακούγεται, δεν κοιμόμαστε με το κινητό να φορτίζει δίπλα μας.

kontranews.gr



from ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - toxwni.gr http://ift.tt/1H5Z13d
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου