Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

H τρόικα έρχεται: Στο στόχαστρο και πάλι οι συντάξεις, ανοίγει ο δρόμος για τις ομαδικές απολύσεις

H τρόικα έρχεται: Στο στόχαστρο και πάλι οι συντάξεις, ανοίγει ο δρόμος για τις ομαδικές απολύσεις

Ο Σαμαράς το Σάββατο μίλαγε για... μεγάλες επιτυχίες που έρχονται. Στην πραγματικότητα, το μόνο που έρχεται είναι η... τρόικα και έρχεται έτοιμη να απαιτήσει ακόμη περισσότερο αίμα από την ελληνική…


Υπενθυμίζεται οτι η Τρόικα μιλάει για χίλια περίπου προαπαιτούμενα που περιμένει να υλοποιηθούν.


Σήμερα το απόγευμα ο Γκ. Χαρδούβελης θα συζητήσει με τον υπουργό Εργασίας για τα εργασιακά, το ασφαλιστικό και τις ρυθμίσεις οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ έχειοριστεί για αύριο συνάντηση με τον υπουργό Υγείας, Μάκη Βορίδη.


Ολοκλήρωση της διάλυσης των εργασιακών δικαιωμάτων


Την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα η συνάντηση του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, με τους εκπροσώπους της τρόικας, με τον συνδικαλιστικό νόμο, την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και τα οικονομικά των ασφαλιστικών ταμείων να είναι στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων.


Στο πακέτο των εργασιακών, περιλαμβάνονται η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και η αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου, που ισχύει από το 1982, κυρίως σε ό,τι αφορά τον τρόπο με τον οποίο λαμβάνεται η απόφαση για την κήρυξη απεργίας και ο τρόπος της χρηματοδότησης των συνδικάτων.


Στο στόχαστρο οι συντάξεις


Την προηγούμενη εβδομάδα τα τεχνικά κλιμάκια της τρόϊκάς, κατά την επίσκεψή τους στο Γενικό Λογιστήριο, ζήτησαν να ενημερωθούν για την πορεία των εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων ενώ στις συναντήσεις της ερχόμενης εβδομάδος, αναμένεται να τεθεί το θέμα των ρυθμίσεων για την αποπληρωμή των χρεών προς αυτά.


Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι ρυθμίσεις που έχουν εφαρμοστεί δεν αποδίδουν τις αναμενόμενες εισπράξεις, και η ελληνική πλευρά ζητά ευνοϊκότερη ρύθμιση που να προβλέπει από 70 έως 100 δόσεις κυρίως για τις οφειλές έως 15.000 ευρώ που αποτελούν και την πλειονότητα των οφειλών.


Η τρόικα από την πλευρά της θέτει θέμα βιωσιμότητας των Ταμείων και είναι αποφασισμένη να ανοίξει το θέμα αλλαγών στο Ασφαλιστικό, που συνεπάγονται νέο «κούρεμα» των συντάξεων, κατάργηση των πρόωρων και του εφάπαξ και ψαλίδισμα στις ασφαλιστικές εισφορές. Με κατάργηση της πρόωρης εξόδου από την εργασία αναμένεται να αυξηθούν τα όρια ηλικίας κατά 5 ως και 10 έτη ειδικά για τις μητέρες ανηλίκων τέκνων. Παράλληλα, αν ισχύσουν νέες μειώσεις στις συντάξεις, με βάση τα σημερινά δεδομένα η βασική σύνταξη που έχει υπολογιστεί σε τιμές του 2010 στα 360 ευρώ θα πρέπει να μειωθεί με βάση τη μείωση του ΑΕΠ κατά 40 ευρώ το μήνα, να πέσει δηλαδή στα 320 ευρώ.







from ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - toxwni.gr http://ift.tt/1DQ3qJx

via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου