Τι χρειαζόμαστε:
- 3/4 κούπας τσαγιού ζάχαρη λευκή
- 3/4 κούπας τσαγιού καλαμποκέλαιο
- 1 βανίλια
- 1 κυπελάκι γιαούρτι στραγγιστό πλήρες
- 2 πολύ ώριμες μπανάνες
- 1 ροδάκινο
- μισό πακέτο περίπου φαρίνα
- 3 κουταλιές περίπου μερέντα
- 3/4 κούπας τσαγιού ζάχαρη άχνη
- 2 κουταλάκια περίπου γάλα εβαπορέ
- ένα μπισκότο της αρεσκείας σας
Πώς το κάνουμε:
Σε ένα μπωλ ρίχνω τη ζάχαρη και το λάδι και τα χτυπάω καλά με ένα αυγοδάρτη. Προσθέτω τη βανίλια. Προσθέτω το γιαούρτι και τα ανακατεύω όλα καλά με μία σπάτουλα. Λιώνω με ένα πιρούνι τις μπανάνες και τις ρίχνω στο μείγμα ανακατεύοντας καλά. Ξεφλουδίζω το ροδάκινο και το κόβω μικρά μικρά κομματάκια, ρίχνοντάς τα κι αυτά στο μείγμα και ανακατεύω. Προσθέτω σιγά σιγά τη φαρίνα ανακατεύοντας, μέχρι να γίνει μία ζύμη όχι πολύ στεγνή και όχι πολύ υγρή. (Θα πάρει περίπου μισό πακέτο φαρίνα για μία μικρή φόρμα κέικ) Βάζω το μισό μείγμα στη φόρμα του κέικ (εγώ χρησιμοποίησα φόρμα σιλικόνης λουλούδι). Προσθέτω όση μερέντα θέλω (εγώ έβαλα 3 κουταλιές) και την αφήνω χωρίς να την κάνω κάτι ιδιαίτερο. Προσθέτω το υπόλοιπο μείγμα του κέικ καλύπτοντας την μερέντα. Ψήνω το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς στον αέρα για μία ώρα και στη συνέχεια δοκιμάζω με ένα μαχαίρι μέχρι να βγει στεγνό. Βάζω την άχνη ζάχαρη σε μία κούπα και ρίχνω μέσα λίγη ποσότητα γάλα εβαπορέ, ανακατεύοντάς το με ένα κουτάλι ώστε να γίνει ένα παχύρευστο γλάσο. Περιχύνω το κέικ μου που έχει κρυώσει κανά δεκάλεπτο και το έχω ξεφορμάρει και τρίβω πάνω ένα μπισκότο για ντεκόρ (μπορείτε να βάλετε και νιφάδες σολοκάτας ή ό,τι άλλο θέλετε).
from ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - toxwni.gr http://ift.tt/2c8iz07
via IFTTT
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου