Το σταφύλι είναι διουρητικό, πλούσιο σε νερό, φυτικές ίνες και ποτάσσιο. Περιέχει μαγνήσιο, κάλιο, σίδηρο και φώσφορο, καθαρίζει το συκώτι και τα έντερα.
Το σταφύλι κυρίως λόγω του καλίου που περιέχει σε μεγάλες ποσότητες αυξάνει τη διούρηση και καταπολεμά την κατακράτηση των υγρών, διατηρώντας την αρτηριακή πίεση σε χαμηλά επίπεδα. Θεωρείται η κυριότερη τροφή αποτοξίνωσης. Τα έλαια που παράγονται από τα κουκούτσια των σταφυλιών είναι πλούσια σε λιπαρά οξέα τα οποία μειώνουν την χοληστερόλη. Η κατανάλωση σταφυλιού βοηθάει σε καταστάσεις ύπαρξης δυσπεψίας, δυσκοιλιότητας και αιμορροΐδων.
Τα αντιοξειδωτικά του σταφυλιού παρουσιάζουν, επίσης, σημαντική καρδιοπροστατευτική δράση καθώς εμποδίζουν την οξείδωση της LDL χοληστερόλης, προλαμβάνουν τη συσσώρευση των αιμοπεταλιών και καταπολεμούν το σχηματισμό αθηρωματικής πλάκας.
Τα φλαβονοειδή που εμπεριέχονται στο σταφύλι εκτός από την ενίσχυση του καρδιαγγειακού συστήματος, συμβάλλουν και στη θεραπεία διαφόρων λοιμώξεων.
Η βασική αρχή της σταφυλοθεραπείας είναι η εξής: τρώμε σταφύλι, μόνο σταφύλι για κάποιες ημέρες. Αυτό βάζει το πεπτικό σύστημα σε ηρεμία αφού καταναλώνει μόνο ένα τρόφιμο. Το σώμα δαπανά το 30% για την πέψη και μπορεί να επικεντρώσει την υπόλοιπη προσοχή του στην καταπολέμηση των τοξινών.
Ανάλογα με τις δυνάμεις που έχετε, μπορείτε να κάνετε τη θεραπεία μόνο για ένα σαββατοκύριακο ή κάποιες ημέρες μέσα στην εβδομάδα. Αλλά ισχύει ό,τι και στη νηστεία: πρέπει να προετοιμαστείτε για την θεραπεία ελαφρύνοντας τα γεύματά σας αρκετές μέρες νωρίτερα. Σταματήστε τα πλούσια σε θερμίδες πιάτα, το αλκοόλ, τα γλυκά, τις σοκολάτες και τον καφέ.
Οταν ολοκληρώσετε την θεραπεία σας ξαναπάρτε τις διατροφικές σας συνήθειες αργά αργά, αρχίζοντας με ρύζι, φρούτα και λαχανικά.
Οι στόχοι της σταφυλοθεραπείας μπορεί να είναι:
Ανανέωση του οργανισμού
Φάρμακο για ορισμένες καθημερινές παθήσεις: δυσκοιλιότητα, αϋπνίες, δερματικά προβλήματα, χρόνια κόπωση και νευρικότητα
Απώλεια κιλών
Θεραπευτικοί λόγοι: ασθένειες του πεπτικού συστήματος, του ουρολογικού, καρδιακές παθήσει 00004000 ς, καρκίνος, αρθρίτιδα και ρευματισμοί
Η σταφυλοθεραπεία αντενδείκνυται σε άτομα που πάσχουν από διαβήτη τύπου 2 επειδή περιέχει πολλά σάκχαρα τα οποία περνούν πολύ γρήγορα στον οργανισμό. Δεν ενδείκνυται επίσης για έγκυες γυναίκες ή γυναίκες που θηλάζουν.
Για να είναι πιο αποδοτική η σταφυλοθεραπεία οι ειδικοί συμβουλεύουν να γίνεται με βιολογικά σταφύλια.
Σταφύλια και για ομορφιά
Το σταφύλι αποτελεί έναν πολύτιμο σύμμαχο όχι μόνο για την υγεία μας αλλά και την ομορφιά μας. Το φθινόπωρο είναι η κατ' εξοχήν εποχή των σταφυλιών και πολλοί το θεωρούν ως «βασιλιά» των φρούτων χάρη στα ασύγκριτα συστατικά του.
Η ρεσβερατρόλη, ένα πολύτιμο φυτικό συστατικό, που βρίσκεται στη φλούδα του, εμφανίζει ισχυρή αντιγηραντική δράση, προστατεύοντας το κολλαγόνο και την ελαστίνη των ιστών και βοηθώντας στη διατήρηση της νεανικής εμφάνισης.
Η ρεσβερατρόλη βρίσκεται σε μικρότερες ποσότητες στα μούρα, στο πεύκο, στα ρόδια, στα φιστίκια και τα φασόλια.
Παχαίνουν τα σταφύλια τελικά;
Πολλοί έχουν την εντύπωση πως το σταφύλι παχαίνει αλλά αυτό δεν ισχύει.
1 μεσαίο τσαμπί σταφύλια (40-50 ρόγες) έχει περίπου 150 θερμίδες όσο δηλαδή 2 μεγάλα άλλα φρούτα
Η φυσική γλυκύτητα του σταφυλιού οφείλεται στα φυσικά του σάκχαρα, την φρουκτόζη και όχι στην ζάχαρη, την σουκρόζη όπως την εννοούμε συνήθως
Το σταφύλι είναι φρούτο που τρώγεται ώριμο, συνεπώς τα φυσικά του σάκχαρα είναι παραωριμασμένα, όταν είναι πια βρώσιμο. Αυτή η γλυκιά του γεύση είναι που μας μπερδεύει και έχουμε την αίσθηση ότι επειδή είναι γλυκό είναι και παχυντικό.
Πηγή: iefimerida.gr
from ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - toxwni.gr http://ift.tt/2bOiCxE
via IFTTT
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου