Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Απόλαυση στο έπακρο! Συνταγή για κρέπες με Baileys, σοκολάτα και κρέμα φουντουκιού

Απόλαυση στο έπακρο! Συνταγή για κρέπες με Baileys, σοκολάτα και κρέμα φουντουκιού
Ποιος μπορεί να πει όχι σε φρέσκες κρέπες με σοκολάτα, κρέμα φουντουκιού και την ιδιαίτερη γεύση του Baileys; Κυρίως, όταν αυτές συνοδεύονται από δροσιστικές φράουλες ή μπανάνα;

Η συνταγή που μοιραζόμαστε σήμερα μαζί σας, πρόκειται να σας εντυπωσιάσει, μιας και είναι ιδιαιτέρως εύκολη και εγγυάται ένα γευστικότατο αποτέλεσμα.

Θα πείτε όχι;

Υλικά

   1 αβγό

   1 μεγάλη κούπα γάλα

   1 μεγάλη κούπα αλεύρι

   1/2 κ.γ. αλάτι

   2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο ή ελαιόλαδο

   3 σφηνάκια Baileys

   Πραλίνα

   Κρέμα φουντουκιού (τύπου Nanou)

   Προαιρετικά: Φράουλες, μπανάνα

Διαδικασία

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το καλά το αβγό και προσθέτουμε το γάλα, το αλάτι και το βούτυρο. Μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί, προσθέτουμε αργά αργά το αλεύρι και 2 σφηνάκια Baileys ανακατεύοντας συνεχώς για 2 – 3 λεπτά με ένα μεγάλο κουτάλι. Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για 25 λεπτά.

Αλείφουμε το αντικολλητικό μας τηγάνι σε ολόκληρη την επιφάνειά του με λίγο ελαιόλαδο και το τοποθετούμε στο μάτι σε υψηλή φωτιά. Μόλις κάψει, κατεβάζουμε τη θερμοκρασία, ρίχνουμε 2 μεγάλες κουτάλες από το μείγμα μας και με κυκλικές κινήσεις το κάνουμε να καλύψει τον πάτο του τηγανιού.

Μόλις το μείγμα μας στερεοποιηθεί, ψηθεί και είναι σε θέση να ξεκολλήσει, γυρνάμε την κρέπα από την άλλη μεριά. Το ψήσιμο διαρκεί περίπου 2 λεπτά, ανάλογα με την ποσότητα μείγματος που έχουμε ρίξει στο τηγάνι.

Μόλις η κρέπα μας έχει ψηθεί, τοποθετούμε σε ένα μεγάλο πιάτο και αλείφουμε τη μισή με ρευστή σοκολάτα της επιλογής μας και την υπόλοιπη με κρέμα φουντουκιού (τύπου Nanou). Από πάνω, ρίχνουμε μερικές σταγόνες από το 3ο σφηνάκι Baileys, το οποίο φυλάμε για τις υπόλοιπες κρέπες.

Αν θέλουμε, προσθέτουμε μερικές φράουλες ή μπανάνα. Σερβίρουμε τις κρέπες ανοιχτές ή τυλιχτές.

Καλή απόλαυση!

Koolnews.gr



from ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - toxwni.gr http://ift.tt/1UrHlc2
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου