Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

«Να πάμε να τα κάψουμε να μην τα βρουν όταν τους φέρουν»

«Να πάμε να τα κάψουμε να μην τα βρουν όταν τους φέρουν»
Τι κρύβεται πίσω από το κύμα των εμπρησμών σε κέντρα φιλοξενίας προσφύγων στην περιοχή των Γιαννιτσών το τελευταίο 24ωρο;

Λίγες ώρες μετά από τον εμπρησμό του στρατοπέδου «Φιλιππάκου», στις φλόγες τυλίχθηκε και το στρατόπεδο «Καψάλη», το οποίο ήταν εντελώς εγκαταλελειμμένο με αποτέλεσμα να καεί ολοσχερώς.

Τα αίτια της φωτιάς παραμένουν αδιευκρίνιστα, αν και σύμφωνα με την αστυνομία δεν είναι λίγοι εκείνοι που κάνουν λόγο για εκδηλώσεις ρατσιστικού μίσους από ομάδα κατοίκων. Τονίζεται ότι τις αντιδράσεις των κατοίκων στηρίζει επίσημα στην ιστοσελίδα της και η Χρυσή Αυγή. Τα στρατόπεδα προορίζονται για κέντρα φιλοξενίας προσφύγων.

Όπως επισημαίνουν διάφορα μέσα, ακραίες ρατσιστικές δυνάμεις, στο πλευρό των οποίων βρίσκεται η Χρυσή Αυγή από το βράδυ της Παρασκευής, αμέσως μετά από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης φώναζαν συνθήματα κατά των προσφύγων ενώ εκεί ακούστηκε για πρώτη φορά η ιδέα «να πάμε να τα κάψουμε να μην τα βρουν όταν τους φέρουν».

Ο δήμαρχος Πέλλας, Γρηγόρης Στάμκος, ζήτησε, από την πλευρά του, ψυχραιμία και νηφαλιότητα μετά τα τελευταία περιστατικά.

Πηγή: koutipandoras



from ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - toxwni.gr http://ift.tt/1RcO9WF
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου