Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Γέμισε παπούτσια η Place de la Republique για το κλίμα

Γέμισε παπούτσια η Place de la Republique για το κλίμα
Μία ημέρα πριν από την έναρξη των εργασιών της Παγκόσμιας Διάσκεψης του ΟΗΕ για το Κλίμα στο Παρίσι (COP 21) σε 150 χώρες του πλανήτη και σε 2.000 πόλεις οι…

Ακτιβιστές σχεδιάζουν να σχηματίσουν μια «ανθρώπινη αλυσίδα» στο Παρίσι σήμερα, προτρέποντας τις κυβερνήσεις σε ανάληψη δράσης για την κλιματική αλλαγή, σε μια σιωπηρή διαμαρτυρία μετά και τις επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους.

Περισσότεροι από 10.000 διαδηλωτές που σχεδίαζαν να μεταβούν στο Παρίσι, ακύρωσαν το ταξίδι τους ωστόσο έχουν στείλει τα παπούτσια τους ως ένδειξη συμπαράστασης. Σύμφωνα με τους οργανωτές ακόμη και το Βατικανό έχει στείλει ένα ζευγάρι που θα αντιπροσωπεύσει την παρουσία του Πάπα Φραγκίσκου.

Στη Γαλλία, εκατοντάδες προσκυνητές από όλες τις θρησκείες παρέδωσαν αίτημα που υπογράφεται από σχεδόν 1,8 εκατομμύριο ανθρώπους απ' όλο τον κόσμο για την "κλιματική δικαιοσύνη" στην αρμόδια για το Κλίμα του ΟΗΕ Κριστιάνα Φιγκέρες. "Παρά τις διαφορές, μπορούμε να ενωθούμε ως πολίτες του κόσμου και να δείξουμε ότι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε μαζί την πρόκληση αυτή", απάντησε η Φιγκέρες.

Το Σάββατο οι γαλλικές αρχές συνέλαβαν 24 ακτιβιστές πριν την Σύνοδο, με την υποψία προετοιμασίας βίαιων διαδηλώσεων, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, Μπερνάρ Καζνέβ.

Από την Παρασκευή, δεκάδες διαδηλώσεις οργανώθηκαν παντού στον κόσμο για να ασκηθεί πίεση στις χώρες να λάβουν αυστηρά μέτρα κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σήμερα στη Σεούλ, το Ρίο ντε Τζανέιρο, τη Νέα Υόρκη και το Μεξικό.



from ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - toxwni.gr http://ift.tt/1Q6b4pE
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου