Ωστόσο, η βαρόνη Γουίλκοξ εξακολουθεί να χρεώνει τον φορολογούμενο, 5.700 λίρες το μήνα για να πάει με τα πόδια στη δουλειά της.
Παράλληλα, μέσα σε δύο χρόνια, ο 74χρονος πρώην διευθυντής Καντμπερ Σουέπς έλαβε 74.400 λίρες σε βουλευτικές αποζημιώσεις. Ο πρώην υπουργός των Συντηρητικών είναι μεταξύ των πιο ακριβοπληρωμένων της Βουλής που πληρώνονται χιλιάδες και ζουν στο Γουεστμίνιστερ.
Κι ενώ κανείς τους δεν έχει παραβεί τους κανόνες και είναι κατά τα άλλα άμισθοι, κατηγορούνται ότι εκμεταλλεύονται τη νέα αφορολόγητη καταβολή μέχρι 300 λιρών την ημέρα που θεσπίστηκε υπέρ των ατόμων με έδρα το Λονδίνο.
Μία ανάλυση από την Daily Mail διαπίστωσε ότι από τα 161 μέλη της Βουλής των Λόρδων που ζουν στο Λονδίνο, τα 124 έχουν λάβει την ημερήσια αποζημίωση του τρέχοντος έτους.
Η παραίτηση του Βαρόνου Σιούελ που αποκαλύφθηκε ότι συμμετείχε σε πάρτι με σεξ και ναρκωτικά, ήταν το έναυσμα για τη διερεύνηση των μισθών των συναδέλφων του.
Στο παραλήρημα του στο βίντεο που δημοσιεύει η Sun, ο Σιούελ λέει ότι «το πρόβλημα είναι αυτοί που ζουν στο Λονδίνο και δεν πληρώνουν ενοίκιο γιατί έχουν ήδη ένα σπίτι στο Λονδίνο. Ετσι είναι δωρεάν χρήματα για αυτούς. Ερχονται μέσα στη Βουλή, κάνουν τη δουλειά τους, παίρνουν την αποζημίωση και γυρνάνε σπίτι με τα πόδια»
Στο παρελθόν, μόνο οι βαρόνοι που η κύρια κατοικία τους ήταν έξω από το Λονδίνο είχαν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν το επίδομα για να καλύψουν τα έξοδα ενοικίου ή ξενοδοχείου.
Ωστόσο το νέο επίδομα καλύπτει διαμονή, διαβίωση και προσωπικά έξοδα για την ημέρα του κοινοβουλευτικού έργου, η οποία μπορεί να περιλαμβάνει συζητήσεις, εργασίες των επιτροπών και ψηφοφορίες.
Αλλά επειδή πλέον το δικαίωμα στο επίδομα καθορίζεται από τη συμμετοχή στις διαδικασίες και όχι από τον τόπο κατοικίας, οι βαρόνοι που ζουν στην πρωτεύουσα παίρνουν τα ίδια επιδόματα με αυτούς που έρχονται από μακριά.
Τη μεγαλύτερη κατάχρηση του επιδόματος, κάνει η Βαρόνη Γουίλκοξ του Πλίμουθ, η οποία έκανε την περιουσία της από την ιχθυοκαλλιέργεια και πλέον ζει πιο κοντά απ' όλους στη Βουλή των Λόρδων.
Πριν από τις μεταρρυθμίσεις του 2010, δήλωνε ως κύρια κατοικία της την Κορνουάλη και αυτό της επέτρεψε να διεκδικήσει μέχρι και 24.200 λίρες το χρόνο για να μένει στο σπίτι της στο Γουέστμινιστερ μόλις 200 μέτρα από το Κοινοβούλιο.
Οπως εξηγούν οι υπεύθυνοι, πρόκειται για ένα μεγάλο νόμιμο σκάνδαλο. «Υπάρχει έλλειψη διαφάνειας, δεν υπάρχουν στοιχεία ακόμη και αν αυτοί οι άνθρωποι μένουν απέναντι από τη Βουλή. Η χώρα είναι βυθισμένη στην ακαταστασία, οι άνθρωποι κάνουν επιχειρηματικές συμφωνίες, εκμεταλλεύονται τη θέση τους και η κατάχρηση των εξόδων είναι ένα μόνο σκέλος της υπόθεσης» εξηγεί ο βουλευτής Τζον Μαν.
iefimerida.gr
from ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - toxwni.gr http://ift.tt/1ONZ4af
via IFTTT
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου